Pipota de pui

Vei ramane surprins de proprietatile ei :3

Deci pana in ziua de azi,nu am stiut niciodata ca ceea ce am mancat a fost o delicateste totala,din punctul meu de vedere este un 'supliment proteic',hai sa vedem de ce spun asta.>Mai jos puteti observa compozitia ei 

Informatii nutritionale pentru 100 de grame de pipote de pui (fierte)

- 146 kcal.
- Grasimi: 2.7 grame.
- Proteine: 30.4 grame.

Ce vitamine si minerale contin pipotele?

- Vitamine: niacina, tocoferol si riboflavina.
- Minerale: zinc, fier si fosfor.

Hai sa va ofer si o reteta speciala :3

Tocanita de pipote

Ingrediente:(as zice ca din aceste cantitati se pot satura 3-4 persoane, depinde cat de tare le place tocanita)

  • 650 de grame de pipote si inimioare(se poate si fara inimioare)
  • 2 cepe medii
  • 3 linguri de ulei (eu am folosit de masline)
  • 2 lingurite de paprika dulce(sau iute,dupa preferinte:3)
  • 1 catel de usturoi
  • 1 frunza de dafin
  • ~ 500-600 ml. de apa fierbinte 
  • 2-3 linguri de bulion (sau 1 lingura de pasta de rosii)
  • sare si piper dupa gust
  • optional - 1 lingura rasa de faina

Preparare:

Pipotele mele provenind de la oratanii diferite, evident ca aveau si dimensiuni diferite, asa incat intai de toate le-am taiat in fasii aproximativ egale . Intr-o cratita am pus uleiul si in uleiul rece am adaugat ceapa marunt tocata  - stiu ca multi indica sa se adauge ceapa in uleiul incins, dar cand e vorba de tocanite eu prefer sa fac asa, vreau ca ceapa sa se gateasca lent, sa se topeasca, nu sa se prajeasca). Am calit ceapa pe foc mic vreo 5 minute, amestecand constant, pana cand s-a inmuiat bine, apoi am adaugat pipotele si inimile . Amestecand in continuare, am calit pipotele cu ceapa pana cand si-au schimbat culoarea si au lasat lichid, apoi am adaugat paprika, piperul si 1 lingurita de sare . Am amestecat bine, omogenizand condimentele, apoi am turnat apa fierbinte (daca aveti supa de pui, e bine sa folositi) pana cand s-au acoperit cu lichid



Rețetă prăjiturele vegane cu migdale și curmale

O retetă foarte simplă,sănătoasă si gustoasă!

INGREDIENTE:


câteva linguri de semințe decorticate de cânepă

1 linguriță cacao sau câteva pătrățele de ciocolată (amară preferabil/ de post)

1 ceașcă de migdale sau nuci

1 cană de curmale fără sâmburi

1 linguriță de merișoare uscate sau coacăze

2 linguri de fulgi de cocos sau semințe de susan

 1 ceașcă de lapte de cocos, lapte de migdale sau lapte de soia cu vanilie

1 praf de sare

Cum se prepară:

Pui în blender migdalele, curmalele, semințele de cânepă, merișoarele, praful de sare, laptele, cacaoa sau ciocolata. Încearcă să obții o pastă cât mai omogenă. Formează bile din această pastă și dă-le prin fulgi de cocos, cacao, semințe de susan sau nucă măcinată, după care le pui în frigider. Pentru un gust mai bun, pune migdalele la înmuiat în apa rece cu câteva ore înainte să prepari prăjiturile.Poți mixa ingredientele după cum vrei tu, și la final poți servi prăjiturile alături de niște fructe de pădure proaspete și o să ai desertul perfect!

Poftă bună!



Retete speciale

Această rețetă este nouă, inedită, te face să te simți mai bine, îți aduce un aport de energie, este super-picantă și ghici ce? Este  numai buna dupa un antrenament! Și extrem de ușoară!

INGREDIENTE :6 morcovi,curățați și tăiați în felii diagonale

 1 linguriță scorțișoară

 1/2 linguriță ghimbir1/2

 linguriță pudră de usturoi

i1/2 linguriță paprika

1/4 linguriță ardei roșu

 1/2 lingură ulei măsline

 (*Puteti adăuga şi 100+150g de piept de pui*)


MOD DE PREPARARE Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius. Amestecați morcovii cu condimentele într-un vas până când aceștia se îmbibă bine în acestea. Apoi luați un vas de copt și puneți morcovii în acesta. Puneți la cuptor pentru 20 de minute, apoi agitați vasul o dată, și mai lăsați încă 20 de minute morcovii la cuptor, testându-i cu furculița. Sunt gata atunci când devin ușor de străpuns!
Îi puteți servi ca antreu la orice meniu! Și merg perfect la o dietă fără gluten! Poți presăra și puțin pătrunjel, pentru aspect.
Poftă bună!


Teriyaki somon file

Ingrediente:

250 grame file somon salbatic din atlantic

.........................................................................................

1 lingura ulei de masline

..........................................................................................

O lingura zeama proaspata de lamaie

..........................................................................................

1/4 lingurita ghimbir macinat

..........................................................................................

1/4 lingurita mustar uscat


Mod de preparare

Pune file-ul de somon intr-un vas nu foarte adanc.Amesteca toate ingredientele care raman intr-un bol mic si toarna 3/4 din amestec peste somon.
Acopera si pune in frigider timp de aproximativ 1-2 ore .Pune somonul intr-o tigaie si intinde cu o pensula restul marinatei.Pune in tigaie si lasa la foc timp de aproximativ 5 minute;intoarce apoi somonul si mai da o data cu pensula pentru a intinde marinata pe el.Prajeste timp de inca aproximativ 5 minute.
Serveste
Merge bine cu orice fel de cartofi,orez brun,sau servete cu salalta ta preferata!

Informatii Nutritionale

Pentru o portie,per portie
Calorii:441
Proteine:48g 
Carbohindrati:0 g
Grasimi 29g
© 2016 Eduard Puia 
Creat cu Webnode
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți